Zangles

Zangles in Weert

Hou jij van zingen? Maar loop je telkens tegen dezelfde problemen aan? Of heb je moeite met zingen voor anderen?
Ben je op zoek naar zangles in Weert? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als zangdocent vind ik het vooral belangrijk om te luisteren naar wat de leerling wil. Liedjes zingen die jij leuk vindt en muziek die jou aanspreekt is de beste manier om te leren. Want daar heb je wat aan. We werken aan de technieken die jij nodig hebt voor de muziek die jij wil zingen. Zo tillen we jouw stem tot een hoger niveau!

Hoe werkt een zangles?

Beginner

Een beginner zie ik als iemand die affiniteit heeft met zingen. Je zingt wel vaker mee met liedjes, met of zonder publiek, en je wilt gewoon weten of je er iets mee kunt. Het lijkt je super leuk, maar je vind het nog spannend. Naar mijn mening is zangles altijd een goed idee. Je kunt namelijk meer met zangles dan alleen een beetje leuk leren zingen. Zangles helpt met zelfvertrouwen, bewustwording van je lichaam, en je stemgebruik in het dagelijks leven. Een goed voorbeeld is als je naar een concert bent geweest, en dan de volgende dag geen stem meer hebt. Daar bestaat techniek voor.

Als beginner leer ik je de basistechnieken. De methodes waarmee ik werk zijn C.V.T. (Complete Vocal Technique) en E.V.T. (Estill Voice Training). Dit zijn effectieve stemtechnieken voor pop- en/of rockmuziek. Met behulp van liedjes die jij leuk vindt gaan we aan de slag met deze technieken. Per liedje kijken we naar de techniek die er wordt gebruikt, en daar gaan we dan mee oefenen. Op een losse en ontspannen manier van lesgeven, leer je door mate van te voelen en te luisteren naar je eigen stem, hoe je elke techniek gebruikt en hoe je tussen technieken schakelt.

Gevorderde

Als gevorderde heb jij al geen schrik meer om jezelf te laten horen. Je hebt al vaker voor anderen gezongen, en je wilt graag je techniek of sound verbeteren. Meestal komen gevorderden voor een specifieke wens. Bijvoorbeeld dat je wel goed kunt zingen, maar dat je meer verschillende sounds uit je stem wilt halen. Misschien heb je moeite met hoge noten. Of misschien ben je net begonnen in een rock band en merk je dat je huidige sound niet bij de muziekstijl past.

Vaak kun je als gevorderde vocalist toch nog veel meer uit jezelf halen door middel van coaching. Samen kunnen we werken aan je performance, overdracht en interpretatie naast de gewone zangtechniek. Ook kunnen we kijken naar verschillende microfoontypes en opname stijlen, als daar wens naar is. En mocht je nog een extra uitdaging zoeken, dan kunnen we ook een songwritingles proberen. Zo zul je jezelf kunnen blijven ontwikkelen, niet alleen als zanger(es) maar ook als artiest. Daar help ik je graag mee!

Kun je niet kiezen welke les je graag wilt volgen?

Kies dan voor zang + songwriting combo les!

Het is niet nodig om hetzelfde instapniveau te hebben voor beide zang en songwriting. De niveaus mogen best verschillen. Misschien heb je al veel ervaring qua songwriting en niet met zang, of vice versa. Ook is het altijd mogelijk om de les flexibel in te delen door een keer de focus wat meer op songwriting of wat meer op zang te leggen.

Combolessen zijn alleen beschikbaar als privé lessen van 45 minuten.

zangles weert