Songwritingles

Songwritingles in Weert

Wil jij graag jouw eigen liedjes schrijven? Of schrijf je al liedjes of teksten? Loop je wel eens vast of heb je behoefte aan een luisterend oor met goede tips? Of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen? Dan kan ik jou helpen!

Ik geef songwritingles in Weert. Na 7 jaar songwriting te hebben gestudeerd, heb ik een grote toolbox ontwikkeld met allerlei tips & tricks om liedjes tot een hoger niveau te tillen. Melodie, ritme, harmonie en tekst komen allemaal aan bod. Ook hier werk ik vanuit wat jij nodig hebt. Heb je een idee om te laten horen, of zoek je juist inspiratie, dan help ik jou daarmee.
Heb je juist je liedje al af, maar weet je nog niet helemaal zeker of dit het wel is, dan ben ik er om feedback te geven.
Of misschien heb je al jaren een idee liggen, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen.Of je nou pas net bent begonnen met teksten schrijven, of als je al jaren liedjes schrijft, elk niveau is welkom! Alles wordt afgestemd op jouw persoonlijke songwritingproces en ontwikkeling.

Hoe werkt een songwritingles?

Beginner

Stel jij bent een beginnende songwriter. Je barst van de ideëen, maar je hebt geen flauw idee hoe je moet starten aan een song. Dan gaan we samen beginnen bij de basis. Hoe kies je een onderwerp, vanuit welk perspectief wil je schrijven, wordt het vrolijk of droevig? Met deze fundering gaan we dan steeds verder inzoomen. Wat is het verhaal, wat is het gevoel? Soms is het ook goed om na te denken wáárom je dit liedje wilt schrijven. Is het voor iemand bedoeld? Wil je iemand aansporen of ontroeren? Langzaam krijg je dan een beeld van hoe de song eruit moet komen te zien.

Indien je zelf een instrument bespeelt wordt dat er ook bij gepakt. We zoeken dan samen een akkoordenschema uit waarop we jouw song gaan bouwen. Als we de basis hebben gaan we verder in op details, uitvoering en overdracht van jouw liedje. Als je de basis hebt gevonden gaan we werken aan songwriting opdrachten. We gaan dan simpele liedjes schrijven met behulp van de geleerde tools. Elk liedje krijgt weer feedback, wat je mee kunt nemen naar een volgende song. Zo gaan we steeds een stapje verder. Dit is een voorbeeld van een songwriting traject voor een beginner.

Gevorderde

Stel je bent al iets verder. Je schrijft al eigen liedjes, alleen of met een band. Maar je merkt dat je soms vastloopt. Of misschien ben je kritisch naar je song, en vind je dat het beter kan. In dat geval, als er wens naar is, zal ik feedback geven op je bestaande nummers en gaan we samen kijken naar hoe we het beter kunnen maken. Misschien een paar puntjes op de i, een ander akkoord hier en daar of misschien moeten we alles omgooien. Afhankelijk van de song en het niveau kijken we samen naar een oplossing. Aangezien songwriting een erg subjectief vak is, blijven alle opties open. Je kunt dus zelf beslissen of je de feedback wilt gebruiken of niet.

Om je songwriting skills verder te ontwikkelen, vraag ik je ook om liedjes in opdracht te schrijven. Een simpel voorbeeld zou zijn: schrijf een vrolijk liedje met een specifiek onderwerp. Of gebruik een bepaald ritme in je song, een vastgezet akkoordenschema, een specifieke songwriting techniek etc. Door meer te schrijven ontwikkel je jezelf op een hoger tempo. Zo zul je steeds beter worden. Van de 10 liedjes die je in het begin schrijft, zul je er misschien 1 mooi vinden. Snel genoeg worden het er 3, dan 5, totdat je misschien 9 van de 10 liedjes die je schrijft goed genoeg vindt om bijvoorbeeld op te nemen en uit te brengen. Indien gewenst kunnen we dan ook gaan kijken naar arrangementen, om zo een goed liedje nog beter uit de verf te laten komen. Dit is een voorbeeld van een songwriting traject voor een gevorderde.

Kun je niet kiezen welke les je graag wilt volgen?

Kies dan voor zang– en songwriting combo les!

Het is niet nodig om hetzelfde instapniveau te hebben voor beide zang en songwriting. De niveaus mogen best verschillen. Misschien heb je al veel ervaring qua zang en niet met songwriting, of vice versa. Ook is het altijd mogelijk om de les flexibel in te delen door een keer de focus wat meer op songwriting of wat meer op zang te leggen.

Combolessen zijn alleen beschikbaar als privé lessen van 45 minuten.

songwritingles weert