Pop Pianoles

Pop pianoles in Weert

Hoor jij weleens een liedje en denk je wauw dit zou ik willen spelen! Of zing je, en zou je graag jezelf willen kunnen begeleiden? Dan is pop pianoles iets voor jou!

Ik geef pop pianoles in Weert. Als pianodocent houd ik me bezig met wat de leerling graag wil spelen. Geen methodeboekjes met eindeloze toonladders, maar juist je favoriete liedjes leren spelen op een gemakkelijke manier. Ik leer jou de akkoorden, theorie en technieken die je nodig hebt om juist die liedjes te kunnen spelen. Alles wat ik jou leer staat in dienst van het einddoel. Zo leer je dus altijd iets waar je meteen mee aan de slag kunt.

Hoe werkt een pop pianoles?

Beginner

Een beginner zie ik als iemand die nog nooit eerder piano heeft gespeeld, of die net begonnen is met spelen.
Iemand die affiniteit heeft met muziek, en daar graag iets mee wil doen is ook goed geholpen met pianoles. Het is relatief gezien een makkelijk en vooral overzichtelijk instrument.

Tijdens de beginnerslessen gaan we vooral kijken naar akkoorden, want die heb je nodig om liedjes te kunnen spelen. Door de focus te leggen op akkoorden, en niet op noten, leer je om verbanden te leggen en zal je veel sneller leren om pop liedjes te kunnen spelen. En dan heb ik het niet over één liedje, dan heb ik het over honderden liedjes. Om de verbanden te snappen gaan we ook een stukje muziektheorie behandelen, waardoor je toonsoorten en akkoorden beter gaat begrijpen. Een goed voorbeeld daarvan is als je een liedje heel graag wil spelen, maar de zang is te hoog of te laag (voor jezelf of voor de vocalist waarmee je samenwerkt).

Dan kun je ervoor kiezen om het liedje in een andere toonsoort te spelen. Door middel van de theorie en je kennis van akkoorden, wordt dit opeens super makkelijk. Want dan hoef je vaak maar 4 akkoorden te veranderen. Terwijl, als je met noten speelt, je dan een hele partituur moet omschrijven. Iets waar zelfs ervaren musici vaak geen zin in hebben. Kortom, als beginner leer je in de pop pianoles om snel en gemakkelijk popliedjes te kunnen spelen.

Gevorderde

Als gevorderde speel je al een tijdje piano. Misschien heb je al eens van iemand anders les gehad, of ben je als beginner bij mij gestart en ben je klaar voor de volgende stap. Tijdens de gevorderde pianolessen gaan we meer de focus leggen op techniek, gehoor en melodieën. Waar eerst de focus lag op (basis) akkoorden, gaan we nu verder bouwen op hóe je die kunt spelen. We gaan aan de slag met verschillende speeltechnieken, ritmes en pedaalgebruik. Ook ga je leren luisteren naar liedjes om erachter te komen welke akkoorden er worden gespeeld.

Daarnaast gaan we dieper in op welke melodieën er in die liedjes worden gespeeld, en hoe je dit makkelijk kunt spelen op de piano. Naast het spelen, gaan we ook nog een stukje dieper in op muziektheorie, om andere aspecten van het spelen nog wat makkelijker te maken. We gaan aan de slag met verschillende typen akkoorden, zodat je nóg meer liedjes kunt spelen, en ook meer gaat herkennen in liedjes. Kortom, je leert alle middelen zodat je straks zélf kunt horen wat er gespeeld wordt, en zo nóg makkelijker elk liedje kunt spelen die je wilt.

Kun je niet kiezen welke les je graag wilt volgen?

De volgende combolessen zijn beschikbaar:
Zang– en pop piano
Pop piano- en songwriting
Combolessen zijn alleen beschikbaar als privé lessen van 45 minuten of 60 minuten.

pianoles weert

Scroll Up